Romige avocado pesto pasta

Romige avocado pesto pasta

16 september 2023 - Benanoso

We begrijpen het helemaal - sommige dagen zijn gewoon te hectisch om uren in de keuken door te brengen. Maar dat betekent niet dat je moet inleveren op smaak. Dus, als je op zoek bent naar een heerlijk én snel gerecht voor drukke weekdagen, dan ben je hier aan het juiste adres. Vandaag delen we het geheim voor een onweerstaanbare maaltijd die in een handomdraai klaar is: Romige avocado pesto pasta.

Waarom Avocado Pesto Pasta?

Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Avocado, de ster van het recept, zit boordevol gezonde vetten, vezels en vitamines. Het voegt een romige textuur toe zonder room en geeft de pestosaus een prachtige groene kleur. Bovendien is het snel te bereiden, waardoor het perfect is voor de drukke dagen waarin je wel een smaakvolle maaltijd wilt, maar niet te veel tijd wilt besteden aan koken.

Ingrediënten:

  • 250 g pasta (kies je favoriete soort)
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kopje basilicumblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 kopje pijnboompitten
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: cherrytomaatjes en extra Parmezaanse kaas voor garnering

Stappen om je Romige avocado pesto pasta te bereiden:

Kook de pasta: Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en bewaar een kopje kookwater.

Maak de Avocado pesto: In een keukenmachine of blender combineer je de rijpe avocado's, basilicumblaadjes, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en citroensap. Mix tot een gladde, romige pestosaus. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om de gewenste consistentie te bereiken. Breng op smaak met zout en peper.

Combineer alles: Giet de romige Avocado Pesto over de gekookte pasta en meng goed, zodat elke pasta zich kan omhullen met die heerlijke groene saus.

Serveer: Verdeel je Avocado Pesto Pasta over borden en garneer met wat gehalveerde cherrytomaatjes en extra Parmezaanse kaas. Dit voegt een mooie kleur en extra smaak toe.

En voilà! In minder dan 30 minuten heb je een verrukkelijke maaltijd op tafel staan. De romige textuur van de avocado en de frisheid van de citroen zullen je smaakpapillen betoveren.

Extra tips:

  • Voeg geroosterde kip, garnalen of geroosterde groenten toe om je pasta nog voedzamer en smaakvoller te maken.
  • Gebruik volkoren pasta voor een extra dosis vezels.
  • Experimenteer met verschillende soorten noten of zaden in je pesto voor een unieke twist.

Dus, waar wacht je nog op? Romige avocado pesto Pasta is je nieuwe bondgenoot voor drukke weekdagen. Het is niet alleen snel en makkelijk, maar het zal ook je smaakpapillen betoveren met zijn onweerstaanbare smaak. Geniet ervan en deel het met vrienden en familie - ze zullen je dankbaar zijn voor dit heerlijke recept!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.