Knapperige quinoa salade

Knapperige quinoa salade

16 september 2023 - Benanoso

We weten allemaal hoe hectisch het leven kan zijn, met werk, gezin, en talloze verplichtingen. Soms lijkt het bijna onmogelijk om een gezonde, heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Maar raad eens wat? We hebben een verrukkelijke oplossing voor jou - onze knapperige quinoa salade!

Quinoa salade

Quinoa is de held van dit gerecht - een voedzame graansoort die bomvol eiwitten, vezels en gezonde voedingsstoffen zit. Het is niet alleen goed voor je, maar ook snel en gemakkelijk te bereiden. Voeg daar een kleurrijke mix van groenten en smaakvolle dressing aan toe, en je hebt een winnende maaltijd die in een handomdraai klaar is.

Ingrediënten:

  • 1 kop quinoa
  • 2 kopjes water
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 kopje cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1/4 kopje verse peterselie, gehakt
  • 1/4 kopje olijfolie
  • Het sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: feta kaas, geroosterde kikkererwten of gegrilde kip voor extra smaak en eiwitten

 

Bereidingswijze:

Quinoa spoelen: Begin met het spoelen van de quinoa onder koud water om eventueel bittere resten te verwijderen. Dit is belangrijk om de quinoa lekker te laten smaken.

Quinoa koken: Breng 2 kopjes water aan de kook in een pan en voeg de quinoa toe. Laat het geheel sudderen, dek af en kook gedurende 15-20 minuten, of tot de quinoa gaar is en het water is opgenomen.

Groenten snijden: Terwijl de quinoa kookt, kun je je groenten snijden. Gebruik komkommer, paprika, cherrytomaten, rode ui en peterselie om die prachtige kleuren en texturen toe te voegen.

Dressing maken: Voor de dressing meng je de olijfolie, citroensap, zout en peper in een kleine kom. Proef en pas de smaak aan naar jouw voorkeur.

Meng alles bij mekaar: Zodra de quinoa klaar is, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan de gesneden groenten toe en giet de dressing eroverheen.

Garneren: Als je wat extra pit en proteïne wilt, kun je feta kaas, geroosterde kikkererwten of gegrilde kip toevoegen.

Serveer en geniet: Meng alles voorzichtig door elkaar en geniet van je knapperige quinoa salade!

Deze salade is niet alleen snel en gemakkelijk te maken, maar ook veelzijdig. Je kunt de groenten aanpassen aan wat je in huis hebt of waar je zin in hebt. De dressing voegt een verfrissende citruskick toe, waardoor deze salade de perfecte metgezel is voor die drukke dagen waarop je wel wat energie kunt gebruiken.

Dus waar wacht je nog op? Laat die saaie, snelle hapjes links liggen en trakteer jezelf op deze knapperige quinoa salade. Het is een heerlijke manier om goed voor jezelf te zorgen, zelfs op de meest drukke dagen. Eet smakelijk!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.