Gevulde zoete aardappels

Gevulde zoete aardappels

16 september 2023 - Benanoso

Drukke werkdagen kunnen soms als een wervelwind voorbijgaan, waardoor je nauwelijks tijd hebt om een uitgebreide maaltijd te bereiden. Maar vrees niet! WE GOT YOU! We hebben hier een eenvoudig, smakelijk, en voedzaam gerecht dat perfect past bij die hectische dagen. Maak je klaar om kennis te maken met het wonder van gevulde zoete aardappels!

 

gevulde zoete aardappel

Waarom Gevulde Zoete Aardappels?

Waarom juist zoete aardappels, hoor ik je vragen? Nou, deze superknollen zitten boordevol voedingsstoffen en zijn echt een zegen voor je drukke avonddroutine. Ze zitten vol met vitamine A, C, B6 en vezels. Bovendien zijn ze heerlijk zoet en romig, waardoor ze de perfecte basis vormen voor allerlei vullingen. En het beste van alles? Ze zijn super snel en eenvoudig te bereiden!

Wat Heb Je Nodig?

Voordat we aan de slag gaan, laten we eerst eens kijken naar de ingrediënten die je in huis moet hebben:

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 kopje geraspte kaas (optioneel, voor de topping)
  • Zure room of Griekse yoghurt (voor serveren)
  • Verse koriander of peterselie (voor garnering)

Aan de Slag!

Voorbereiding: Verwarm je oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels grondig en dep ze droog. Prik enkele gaatjes in elke aardappel met een vork om te voorkomen dat ze barsten tijdens het bakken.

Bakken maar: Leg de zoete aardappels op een bakplaat en bak ze ongeveer 45-60 minuten, of totdat ze zacht zijn en gemakkelijk met een vork doorboord kunnen worden.

Vulling: Terwijl de zoete aardappels in de oven zitten, verhit je wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn. Voeg vervolgens de paprikablokjes, zwarte bonen, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door en laat het een paar minuten sudderen tot de paprika zacht is.

Vullen: Snijd de gebakken zoete aardappels in de lengte doormidden en schep voorzichtig het binnenste gedeelte eruit, zodat je een kleine holte hebt om te vullen.

Mixen: Meng het uitgeschepte zoete aardappelvlees met het bonenmengsel. Vul de zoete aardappels met dit heerlijke mengsel.

Topping: Als je van wat extra smaak houdt, strooi dan wat geraspte kaas over de gevulde zoete aardappels.

Serveren: Zet de zoete aardappels nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is en de vulling lekker warm is. Serveer met een lepel zure room of Griekse yoghurt en garneer met verse koriander of peterselie.

Geniet Ervan!

En voilà! Je hebt een heerlijke maaltijd in een mum van tijd. Gevulde zoete aardappels zijn niet alleen snel en gemakkelijk te maken, maar ook boordevol smaak en voedingsstoffen. Dus, de volgende keer dat je een drukke dag hebt, probeer dan dit recept uit en geniet van een gezonde en bevredigende maaltijd. Smakelijk eten! 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.