Geroosterde groenten met kipworstjes

Geroosterde groenten met kipworstjes

16 september 2023 - Benanoso

We kennen allemaal die dagen waarop onze agenda's overvol zijn en we snakken naar een snelle, eenvoudige en toch verrukkelijke gezonde maaltijd. Nou, zoek niet verder! Vandaag gaan we het hebben over een gerecht dat je binnen no-time op tafel kunt toveren: Geroosterde groenten met kipworstjes. Het is een smakelijk, gezond en makkelijk te bereiden gerecht dat perfect is voor die drukke werkdagen.

 

Ingrediënten:

  • 4 kipworstjes (je kunt ook vegetarische worstjes gebruiken als je dat liever hebt)
  • 3 kopjes gesneden groenten naar keuze (we raden paprika, courgette, cherrytomaatjes, broccoli, ui of aardappel aan)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden zoals basilicum of peterselie voor de garnering

Bereiding:

Verwarm de oven voor: Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius. Terwijl de oven opwarmt, kun je alvast beginnen met het snijden van je groenten.

Bereid de groenten voor: Snijd de groenten in hapklare stukken en leg ze op een bakplaat. sprenkel er 1 eetlepel olijfolie overheen en strooi de gedroogde Italiaanse kruiden, zout en peper erover. Meng alles goed, zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden en olie.

Voeg de kipworstjes toe: Leg de kipworstjes bovenop de groenten op de bakplaat. Je kunt ze heel laten of in stukken snijden, afhankelijk van je voorkeur.

Roosteren maar: Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat alles 20-25 minuten roosteren. De groenten moeten zacht en licht gebruind zijn, en de worstjes moeten gaar zijn en een mooie kleur hebben.

Serveer en geniet: Haal de geroosterde groenten met kipworstjes uit de oven en laat het een paar minuten rusten. Garneer het gerecht met verse kruiden naar keuze, zoals basilicum of peterselie, voor een extra smaakboost. Serveer het op een bord en geniet van deze heerlijke, eenvoudige maaltijd.

Dit gerecht is niet alleen gemakkelijk te maken, maar het zit ook boordevol smaak. De geroosterde groenten worden lekker knapperig en de kipworstjes voegen een heerlijke hartige smaak toe. Bovendien is het een geweldige manier om wat extra groenten in je dieet te krijgen, zelfs op de drukste dagen.

Dus, de volgende keer dat je haast hebt en niet veel tijd hebt om te koken, onthoud dan dit recept voor Geroosterde groenten met kipworstjes. Het zal je smaakpapillen verrassen en je zult versteld staan van hoe snel je een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Eet smakelijk!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.