Herfstgenot in een kom: Romige pompoensoep

Herfstgenot in een kom: Romige pompoensoep

04 november 2023 - Benanoso

De herfst is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om te genieten van heerlijke, hartverwarmende gerechten. Een van de favoriete herfstklassiekers is pompoensoep: een heerlijk romige soep boordevol smaak en voedingsstoffen. In dit artikel delen we een eenvoudig recept voor een verrukkelijke pompoensoep, perfect om jezelf op te warmen op een koude herfstdag.

 

Het onweerstaanbare recept

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • Zout en peper naar smaak
  • Een scheutje olijfolie
  • Optioneel: een snufje chilipoeder voor een beetje pit
  • Verse peterselie of bieslook, gehakt (voor garnering)
  • Room of kokosmelk (optioneel, voor extra romigheid)

Bereidingswijze:

Ui bakken: verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is, voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuutje.

Pompoen bakken: voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak ze kort aan, roer regelmatig.

Op smaak brengen: voeg de groentebouillon, gemalen komijn, gemalen koriander, zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook en laat het sudderen tot de pompoen zacht en gaar is, ongeveer 20-25 minuten.

Mixen: haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Als je een extra romige textuur wilt, voeg dan room of kokosmelk toe en meng goed.

Proeven en afwerken: proef de soep en voeg indien nodig nog wat zout, peper of chilipoeder toe voor extra smaak.

Serveren: Serveer de pompoensoep warm, gegarneerd met verse peterselie of bieslook.

 

Tips voor variaties:

Geroosterde Pompoensoep: Voeg een extra diepe smaak toe door de pompoenblokjes te roosteren in de oven voordat je ze aan de soep toevoegt. Besprenkel de blokjes met olijfolie, bestrooi met zout en rooster ze op 200°C tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.

Pittige Pompoensoep: Voeg een paar druppels hete saus toe voor een pittige kick. Je kunt ook wat gehakte jalapeñopepers meekoken met de pompoen voor extra pit.

Garnituren: Experimenteer met verschillende toppings zoals geroosterde pompoenpitten, verkruimelde geitenkaas, knapperige spekjes of een lepel zure room. Deze toppings voegen textuur en smaak toe aan je pompoensoep.

Kokos Pompoensoep: Vervang een deel van de groentebouillon door kokosmelk voor een zijdezachte textuur en een subtiele kokossmaak.

Deze pompoensoep is niet alleen heerlijk en voedzaam, maar ook veelzijdig. Speel met de ingrediënten en ontdek je eigen perfecte variant van deze herfstklassieker. Geniet van elke hartverwarmende lepel en laat de smaken van de herfst je zintuigen verwennen!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.